Golvbrunnar!

Idag har jag läst och läst manus. Känns bra vissa delar, riktigt bra vissa delar och lite mindre bra andra delar. Och så har jag googlat. Googlat lägenheter.

I morse var jag och duschade och plötsligt är badrumsgolvet fullt av vatten och inget rinner ut och jag får panik och måste skölja håret i handfatet i andra badrummet (varför jag inte kunde skölja det i den andra duschen är jag inte helt klar över men jag kickade in vattenskada-survival-mode och sköljde det i handfatet). Och sedan ringer jag fastighetsskötaren, husbolagets disponent! Jag har en vattenläcka!!!,  ropar jag i luren och det sätter tydligen fart på fastighetsskötare! Det tar inte länge så står det två unga killar i mitt badrum och kollar runt. De vadar in och petar och tittar och så öppnar de golvbrunnen och lyser ned med en liten ficklampa. Den ena killen tittar ner i golvbrunnen, tittar på mig.

– När har du senast rensat golvbrunnen?

Jag tittar tillbaka på honom.

– Och med att rensa golvbrunnen så menar du……?

Han suckar. Tar fram en tång från sin verktyglåda och hivar upp hårboll efter hårboll från golvbrunnen och plötsligt rinner vattnet ut igen.

Nej, jag hade inte en vattenläcka, jag hade bara inte rensat golvbrunnen. Nähe, det var ju inte alls pinsamt. Jag småler, blinkar lite med ögonfransarna, fnittrar lite. -Åh vad bra att ni starka män kunde komma och hjälpa mig, viskar jag med min allra mjukaste röst. De två killarna tittar inte ens på mig. Jag inser att den här Har-just-kommit-ur-duschen-looken med vått hår och renskrubbat ansikte kanske inte fungerar så bra nu när jag närmar mig 40 och det är januari och alla lamporna plus en jäkligt starkt ficklampa lyser. Den funkar nog bara om man är tjugo, och det är mörkt, och rörmokaren har tagit sig en öl eller två. Eller om man är Gisele Bündchen. Och tänk vilka hårbollar det måste samlas i hennes golvbrunn med hennes hårsvall! Jag byter taktik, spelar döv. Låtsas att jag inte hör honom. Han går inte på det. Han påpekar att man måste rensa golvbrunnen. Jag tar till sista utvägen, det som alltid funkar. Det jag alltid gör. Jag skyller på mina barn. Ni vet, man missar en tandläkartid,  det var ju för att 4-åringen blev sjuk. Kan inte delta i gårdens städtalko, nej för att 6-åringen måste gå på hörselkoll, ja, på en söndag! Spillde rödvin på klänningen jag lånat av systern, det var din guddotter som gjorde det! (fungerar inte så jättebra när dottern har sovit hos systern när jag var på festen men det är värt ett försök). Så nu gör jag det igen, säger:
– Men oj vad konstigt, jag som rensade golvbrunnen förra veckan. Vet ni jag tror att det kan vara mina barn som har satt något där i. De kan vara så busiga ibland de små!

Jag skickar ett tyst förlåt till mina barn, hoppas att de skall förstå! De kommer de att göra en dag. Förstå att nöden har ingen lag. Och när det kommer till hårbollar i golvbrunnar då är det nöd! Det finns saker här i världen som bara är äckliga, riktigt jätte, jätte äckliga. Jag klarar mycket. Jag håller byttan utan problem när barnen kräks, jag skrapar bort den ruttna bananen från väskan vi hade som handbagage senast vi reste för ett halvt år sedan, jag torkar hundbajs från 4-åringens utebyxor, ingen fara. Men hårbollar i golvbrunnar är inte min grej. Killen hivar upp den sista hårbollen. Tittar på mig. Jag tror att han gick på det! HA! Klarade mig! Sedan mumlar han.

– Undrar ändå varifrån dina barn fick allt det här lösa håret de satt i golvbrunnen?

– Ja, det måste ha varit när Gisele Bündchen var här och lekte frisör med dem!

När de gått googlar jag. Googlar lägenheter vart vi kan flytta. Ett enda krav finns, husbolaget måste använda sig av en annan fastighetsskötare. Det eller så skall det sakna golvbrunnar!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s