När det är som allra bäst!

Så är jag tillbaka framför datorn! Och som alltid går första dagen långsamt! Koncentrationen är borta, självdisciplinen uppäten med påskäggen, skrivlusten bortsopad av vårvärmen, tankarna redan på sommarsemester!

För nu är det varmt! Det var T-shirt och shorts varmt hela påsken, man gick omkring och fotograferade det spegelblanka havet, lade ut på Instagram, man åt allt för många påskägg, njöt av solen, rensade i rabatterna, tog fram utemöblerna, putsade grillen,  sade tusen gånger saker som: – Åh vad varmt är det är! – Åååh äntligen! Åååh vad skönt det är! – Tänk, känns som sommar! Men sedan lade man till ett lite försiktigt – Fast vinden är ganska kall ännu. – Iallafall när det blåser från havet! För det måste man lägga till. För att påminna sig om att det fortfarande bara är april. Att sommaren inte är här på länge än. Att man fortfarande har allt det underbara framför sig! För det är egentligen nu som är den allra bästa tiden. Den allra bästa delen av sommaren är ser ni våren. För det är nu som sommaren fortfarande kommer att bli varm och solig, det är nu som barnen fortfarande kommer att sitta stilla på en filt på stranden och äta kex utan att smula och utan att stiga på filten med våta, sandiga fötter, det är nu som man fortfarande kommer att ha långa ljumma sommarnätter med ett glas rosé utan att måsta stiga upp kl 5.30 för att det blir så förbannat ljust i den vackra sommaren och då vaknas det tidigt hos småfolket. Det är nu som sommaren fortfarande kommer att vara myggfri, regnfri, grälfri. Bara ändlösa lata, vackra dagar när alla är glada och ingen slåss för någon hoppade på ens ben på trampolinen och trassalade till ens metrev. Det är nu som det är som allra bäst.
Sedan kommer den på riktigt, sommaren, och det regnar ibland och är kallt ibland och barnen vill inte alls bara vandra i skog och mark, de vill sitta inne och spela iPad och så blinkar man en gång så är midsommaren förbi, en gång till så vinkar men hejdå till kräftsäsongen och när du precis har satt fram den sista stolsdynan på terassen skall du bära in utemöblemanget igen och ta fram julpyntet. Samma julpynt du nu under påsken plockade undan det sista av. Samma julpynt du tar fram i november och njuter, njuter av det som du har framför dig. Då när det är som allra bäst.

Annonser

One thought on “När det är som allra bäst!

  1. Just så är det, cykliskt runt, en never-ending-story, – mycket välformulerat och ett trevligt måleriskt ordval. Du är härlig att följa med. Uppiggande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s