April april..

Idag kan jag inte skriva. Inte en enda rad. Jag säger att det är för att barnen har spring break och är hemma och då måste vi hänga i skateparken och poolen hela dagen. Men egentligen kan jag inte skriva för att jag fortfarande bearbetar morgonens chock.

I morse, ser ni, satt vi i lugn och ro och åt frukost. Då säger mannen plötsligt.

– Tänk, älskling om precis två veckor fyller du år. Stort!

Och jag tänker efter. Och håller med. Det är stort att fylla 30 ser ni. Nästan lite skönt på något sätt. Man börjar äntligen bli lite vuxen. Kanske man till och med kommer att komma på vad man egentligen skall bli när man blir stor. Trettio. Jag smakar på ordet. Det känns bra. Lugnt på något sätt. Jag tar en klunk kaffe och funderar lite på hur jag skulle villa fira detta stora, roliga. Då fortsätter mannen.

– Tänk att du skall fylla 40!

Kaffet fastnar i halsen! Jag frustar som en skadskjuten älg och stirrar på mannen! 40!!?? Vaddå 40? Vem skall fylla 40? Jag vänder mig om för att se vem han menar? Där står bara kylskåpet. Det ser visserligen ganska gammalt ut men skulle mannen tala med det? Jag vänder mig tillbaka mot mannen. Jag vill fråga honom vad han menar men jag får inte ut ett enda ord. Jag kan inte fylla 40 år. Jag som precis i går var 27. Jag som fortfarande tror att jag skall lära mig att åka skateboard. Jag som inte helt har bestämt mig ännu vad jag skall bli när jag blir stor. Jag som ännu funderar på att kanske söka in till journalistlinjen. Eller kanske läkarlinjen? Eller kanske göra en säsong till i alperna. Skulle jag fylla 40 år? Det är ju absurt! Jag är ju ung. Jag är ju cool.

Jag öppnar munnen för att ge mannen en utskällning för hans fräckhet att säga så fel när blicken faller på tidningen som ligger på bordet och det är då jag ser det. Dagens datum. Skrattet rycker i mungiporna.

– Hahaaaa april april min dumma sill, skrattar jag till mannen! Den var bra, älskling, där hade du mig nästan!

Eller?

 

Annonser

5 thoughts on “April april..

  1. Äh, det är lugnt; har hört att 40 är det nya 30. 🙂 Dessutom har jag läst en kul och tänkvärd text om varför kvinnor över 40 är bäst. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s