About

Jag var barn och ville skriva böcker, jag växte upp och blev marknadsförare. Födde första barnet, gick tillbaka på jobb, födde andra barnet och tog äntligen tag i drömmen på nytt. Skrev ett manus, fick det antaget, publicerat, utgivet. Fick hålla min första bok i handen, min tredje baby. Jag lyckades, jag gjorde det! Nu var jag författare! Vilken lycka!  Eller var jag det? Är man författare efter en bok. Plötsligt är jag full av tvivel. Vissa dagar tänker jag så här: Vem försöker jag lura? Det var säkert ett misstag att min första bok blev utgiven. Andra dagar är jag lyrisk över min bok.

Sedan vill förlaget ha en till. Bok nummer två! Ja men nu då? Är jag författare nu? Sätter igång, har gjort det en gång, nu skall det väl vara lättare att göra det en gång till. Jag har ju lärt mig massor under den första processen, blivit bättre, säkrare. Men nej! Vad är detta! Andra boken ångest! Så nu sitter jag här mitt i drömmen som blev sann och skriver på bok nummer två! Jag jobbar fortfarande med att bli författare! Detta är min resa dit!

Min första bok heter Löftet och den handlar om det här:

Paola arbetar som barnpsykolog för rättsväsendet i Göteborg. Hon förhör och behandlar barn som har blivit offer för brott. Efter trettio år i yrket trodde hon att hon sett det mesta, ändå blir hon chockad när hon möter Adrian. Han är fem år gammal och har precis sett sin egen pappa försöka slå ihjäl hans mamma. Pojken är så illa tilltygad inombords att han slutat tala helt och hållet. I boken får vi följa Adrian och hans mamma Annika, som tillsammans har varit nere i helvetet och vänt, och nu försöker kämpa sig tillbaka till verkligheten igen. Paola, tillsammans med Adrians mormor, gör sitt bästa för att rädda den lilla familjen men skulden hotar att slita sönder dem alla. Paola hoppas att hon har det i sig att hjälpa Adrian, men ju längre tiden går desto mer osäker blir hon på om hon någonsin kommer nå fram till honom. Om bara polisen skulle hitta pappan kunde familjen kanske ha en chans att börja läka.

Det här är första boken i en serie om barnpsykologen Paola. Det är en bok som berör en på djupet. En bok som skakar om en och får en att se på sin omvärld med lite andra ögon när man är klar. Historien om Annika och hennes barn är fiktiv men den krassa verkligheten är tyvärr den att likadana tragedier utspelar överallt i Sverige just nu. Att läsa den här boken är att kastas in i en värld ingen enda människa borde vara tvungen att leva i. Men den är också ett bevis på hur starka vi alla kan vara när det krävs. En historia om hur kärleken till ens barn verkligen kan övervinna allt.

Löftet finns bla på Bokus och Adlibris och många andra ställen;

http://www.adlibris.com/se/bok/loftet-9789174970050

http://www.bokus.com/bok/9789174970050/loftet/

 

Annonser

7 thoughts on “About

 1. Otroligt att du hinner skriva trots att de hemma har två ”terrorister” och fullt upp med allt annat. Från Anton & Anton får man beställa hem matingredienser för två-fyra middagar. Äkta ekologisk mat. Det är bara att smälla ihop måltiden. Rekommenderas när orken och fantasin tryter. Lyckligt slut med bokskrivandet!
  Hälsar Viveca

 2. Hej,

  Jag skriver på min första bok. Idag hade jag en svacka. Tvivlade på storyn. Tvivlade på karaktärerna. Tvivlade på allt. En sådan dag. Mitt botemedel mot svackor? Jag googlar efter inspirerande bloggar, intervjuer etc., om och av andra författare. Frossar. Idag hittade jag din blogg, vilken härlig läsning! Jag tittade på min text igen. Tvivlet var borta. Jag fick t.o.m. fram lite fler ord.

  Tack för inspiration! Jag önskar dig lycka till med din andra bok. Ska kika efter din första.

  Hälsningar

  Maria Nycander

 3. Sitter här mitt i natten och läser och skrattar. Läste kommentarer hos underbara clara och plötsligt befann jag mig hos dig, måste ha tryckt på nån knapp och det var ju tur :-).

 4. Åå,jag vill att du lyckas,så stå på! Bok två och alla efterföljande kommer att vålla möda,men också en enorm lycka.Var stolt och njut av allt du klarar av! Själv hade jag bara en hemlig dröm,som tyvärr fick förbli det.Nu är det för sent,jag har mist mitt språk,åren finns inte mer…
  Det känns fel på något sätt…
  Lycka till i livet,gör dröm till verklighet!
  Gerd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s